Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Op bezoek in Deventer

Er zijn van die evenementen die al jaren op je verlanglijstje staan, om een keer te bezoeken of bij te wonen. De Deventer Boekenmarkt is voor mij zo’n evenement waar ik naar uitkijk. Nu viel mijn oog de afgelopen week op een berichtje in de krant: “Deventer Boekenmarkt trekt 125.000 bezoekers”.

Weer niet gelukt. Nu is Deventer ook zonder (boeken)markt een leuke stad om te bezoeken en een boekenstad bij uitstek! Op de vrijdagen 25 augustus, 8 september, 22 september, 13 oktober of 27 oktober kunt u bijvoorbeeld een stadswandeling maken langs de Deventer antiquaren. Op www.deventerantiquariaten.nl zijn alle boekwinkels van de stad verenigd. Als u op zoek bent naar een bijzondere editie van een bepaald boek, is de kans groot dat u het zult vinden bij één van de vele antiquarische boekwinkels die de stad rijk is.

Deventer heeft de oudste stadsbibliotheek van Nederland, de Athenaeumbibliotheek, gevestigd in monumentale panden rond Het Klooster, samen met het Stadsarchief. In de hal van de bibliotheek zijn wisselende exposities te zien, met boeken en documenten uit de schatkamers van de stad. Hier is steeds iets anders te zien, zoals Monnikenwerk, imposante atlassen, kruidboeken en een meterslange boekrol. Via de VVV kunt u een rondleiding door de schatkamers boeken.

Geschreven door Marieke op 11-08-2017.