Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Op zoek naar een gedicht

Poëzie op een muur, bij een monument of op de stoep is in elke stad in Nederland wel te vinden. Via crowdsourcing probeert de site Straatpoëzie al deze gedichten in kaart te brengen. De site maakt deel uit van het promotieonderzoek van Kila van der Starre, voor haar project poëzie buiten het boek. Van der Starre studeert aan de Universiteit van Utrecht.

Op dit moment bevat de database van Straatpoëzie al bijna 500 gedichten, maar vermoed wordt dat er honderden meer zijn. Bij ieder gedicht op de site staat de locatie vermeldt en indien bekend nog veel meer informatie, zoals onder andere de tekst van het gedicht, gegevens van de dichter, de data van plaatsing en mogelijk van verwijdering van dit gedicht, wie het initiatief voor de plaatsing nam en wat de relatie is tussen dit gedicht en deze specifieke locatie.

Ken jij een gedicht wat zich in de openbare ruimte bevindt? Plaats het op de site van Straatpoëzie en werk zo mee aan het compleet maken van poëzie buiten het boek. Van der Starre gaat de gegevens van de website gebruiken in haar onderzoek.

Geschreven door Marieke op 25-01-2017.