Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Murakami en de SS Rotterdam

Wat heeft Murakami nou in hemelsnaam met de SS Rotterdam te maken, zult u zich misschien afvragen. Nou, zoals u misschien onthouden hebt verschijnt 12 januari het tweede deel van De moord op Commendatore, de nieuwe grote roman van Haruki Murakami. Dit wordt groots gevierd met het Marukami Weekend. De lokatie voor dit Weekend is de SS Rotterdam, een schip zo groot dat je er misschien nog makkelijker verdwalen kan dan in het oeuvre van de heer Marukami. Het schip heeft plaats voor maar liefst 2000 fans van de Japanse schrijver.

Bezoekers die zich onder willen dompelen in Marukami kunnen een dagkaart kopen of een weekendkaart met overnachting op het schip. Het uitgebreide programma biedt veel Japans-getinte belevenissen, zoals Japanse kunst en Japanse workshops.

U kunt tijdens dit weekend Murakami-liefhebbers tegen het lijf lopen als Jett Rebel, Dolf Jansen, Wilfried de Jong, Joost van Bellen, Herman Pleij, Jelle Brandt Corstius, Anna Drijver, Benjamin Herman (New Cool Collective) en Niña Weijers en interviews of voorleessessies bijwonen. Livemuziek, jazzmuziek en een speciaal Marukami concert fleuren het geheel op en in de Marukami-Cinema kunt u even bijkomen. Bent u de drukte helemaal zat, volg dan zondagochtend een hardloopsessie met Dolf Jansen langs de Maas.

Geschreven door Marieke op 09-01-2018.