Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Amerikaanse schrijfster Anita Shreve overleden

Anita Shreve groeide op in in Dedham, Massachusetts en begon haar carrière als lerares. Puur omdat er geld op de plank moest komen, want eigenlijk wilde ze schrijver worden, maar dacht dat ze daar haar geld niet mee kon verdienen. Tot één van haar eerst gepubiceerde verhalen verscheen, Past the Island, Drifting (1975). Een jaar later ontving ze hier de O. Henry Prize voor. Wat Shreve hiervan dacht weten we niet, wél dat ze als journalist ging werken en een aantal jaar in Kenia werkte en woonde.

Ze keerde in 1978 terug naar de U.S. en werkte als freelance-journalist. In het jaar 1999 gaf Shreve les in creatief schrijven aan het Amherst College, toen Opray Winfrey haar liet weten dat zij het boek The Pilot’s Wife (Vallend licht) van Shreve uitkoos voor haar Book club. Het is wellicht overbodig te zeggen dat dit de verkoop van haar boeken geen windeieren legde, haar werk werd vertaald en wereldwijd verkocht. Het succes kreeg nog een forse impuls toen haar roman The Weight of Water (Het gewicht van water) verfilmd werd met in de hoofdrollen Sean Penn, Sarah Polley en Elizabeth Hurley.

Anita Shreve is 71 jaar oud geworden. Ze stierf op 29 maart in haar woonplaats Newfields, New Hampshire, aan de gevolgen van kanker.

Geschreven door Marieke op 03-04-2018.

Reacties op "Amerikaanse schrijfster Anita Shreve overleden"