Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Bart Wessels nieuwe directeur van de KNNV Uitgeverij

Bart Wesels zal op 1 september als nieuwe directeur aantreden van de KNNV. Deze uitgeverij is voortgekomen uit de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, echter draait deze al vele jaren zelfstandig met een programma voor echte natuurliefhebbers. Tot de top behoren in ons taalgebied verkrijgbaar de veld- en baisisgidsen.

Bart Wessels heeft in het boekenvak diverse functies vervult. Boekhandel, productmanager bij BOL, categorymanager bij ECI en in de laatste 10 jaar diverse functies bij Singel. Heden is hij succesvol uitgever van Volt, een imprint van Singel. Zijn wens gaat in vervulling met deze aanstelling. Hij zelf is actief natuurliefhebber en kan op deze manier zijn inhoud combineren met het uitgeven.

Klaas de Boer, de voorganger van Bart Wessels is na vertrek van de eerdere directeur eind 2018 als interimmer aangesteld. De Boer zal als headhunter en adviseur voor de publishing sector aan het werk gaan.

Onder Wessels zal de KNNV Uitgeverij nieuwe wegen inslaan zo ook de distributie uitgebouwd worden. Het belangrijkste kanaal is Veltman voor de Boekhandel waarin in 2019 al naar werd overgeschakeld.. Er zal samengewerkt worden met natuurorganisaties en is er door de uitgeverij een eigen bestand van natuurliefhebbers opgebouwd..

Geschreven door Edwine Bos op 22-08-2019.