Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Barts BoekenClub

Barts BoekenClub (BBC) vindt maandelijks plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Het programma is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en historicus en presentator Bart Gielen. BBC is een combinatie van het televisieprogramma RUR, met een vleugje Zomergasten en VPRO Boeken.

Gedurende de avond interviewt Bart Gielen schrijvers. Woensdagavond 29 mei zijn Paulien Cornelisse, Thomas Olde Heuvelt en Jeroen Windmeijer te gast.

Na het zeer succesvolle Taal is zeg maar mijn ding en En dan nog iets is Taal voor de leuk de derde bundel waarin Paulien Cornelisse haar nieuwste taalfascinaties deelt.
Na zijn wereldwijde bestseller HEX is Thomas Olde Heuvelt terug met Echo, een thriller over obsessie, bezetenheid en de kracht van de natuur.
Schrijver en cultureel-antropoloog Jeroen Windmeijer is te gast naar aanleiding van zijn thriller Het Pilgrim Fathers complot.

Na het programma kan er nagepraat worden met de schrijvers in het theatercafé.

Eerder waren onder meer te gast Sonja Barend, Herman Pleij, Annejet van der Zijl, Herman Koch, Midas Dekkers, Arthur Japin en Tommy Wieringa. De gesprekken zijn terug te kijken op het youtube-kanaal van BBC.

Geschreven door Johanna Kraakman op 27-05-2019.