Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Bill Mensema schrijft 10-delige roman

De 10-delige Decade heeft als eerste titel “mannenborstjes, welke vanaf oktober gepubliceerd zal worden. Los van elkaar te lezen literaire romans welke samen een duidelijke samenhang hebben.

Belicht worden de jaren ’80. De tijd van Punk en New Wave, waarin een studentenflat één telefoon word gedeeld onder 32 bewoners, waarin bijna dagelijks actie werd gevoerd en de computer langzaam zijn intrede deed. Waar men nog snel even op vrijdagmiddag naar het postkantoor ging om geld te halen voor het weekend. Jongeren staan centraal in Decade. Zij komen uit de provincie naar de stad om te studeren en trachten met moeite hun weg te vinden.

De tien romans zullen per deel rond de 120 pagina’s bevatten wat voor Mensema een groot project is. Op dit moment is Mensema met zijn 4e deel bezig.

Mensema brak begin jaren tachtig zijn studie Nederlands af en begon als concertmedewerker in het Groninger muziekcentrum Vera. In die tijd was hij ook zanger in de rockband Crimes of Nature en schreef hij grotendeels promotionele stukken voor de Verakrant om bezoekers naar de concerten in Vera aan te trekken.

Vanaf het jaar 2000 is Mensema serieus gaan schrijven en bracht onder andere de volgende boeken uit. “Fietsen met Bob Dylan”, Captain Liefie”, “Doem Dada” en “Boem!”. Ook zijn biografie “Rock 7” is van zijn hand.

Geschreven door Edwine Bos op 05-08-2019.