Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Bookstore Day

Op zaterdag 25 mei vieren we in heel Nederland de dag van de onafhankelijke boekhandel: Bookstore Day. Daarbij worden boekhandels in de schijnwerpers gezet met een speciaal programma. Bookstore Day help in de strijd tegen de ontlezing. Daarom wordt in Utrecht het debat Lezen in tijden van Neflix georganiseerd, over de ontlezing onder jongeren en de invloed van Netflix. Het debat is bedoeld voor iedereen die tieners aan het lezen wil krijgen en houden. Voor het debat is een panel samengesteld van diverse en deskundige sprekers uit het onderwijs, boekenvak en journalistiek. Het panel buigt zich over vragen als: hoe krijgen we scholieren aan het lezen, hoe voorkomen we dat ze de verslagen op scholieren.com overschrijven, kan Netflix worden ingezet om jongeren aan het lezen te krijgen?

Bookstore Day is een initiatief van schrijver en journalist Yaël Vinckx. Vorig jaar werden 183 boekhandels bezocht door meer dan honderdduizend mensen.

Op Bookstore Dat verschijnt het boek Lezen in tijden van Netflix. Ook verschijnt naar aanleiding van deze dag een nooit eerder in druk verschenen novelle van A.F.Th. van der Heijden Schwantje’s Fijne Vleeschwaren. Van Levi Weemoedt verschijnt de exclusieve bundel Akte van verlating. Andere bekende boeken worden met flinke kortingen aangeboden.

Geschreven door Johanna Kraakman op 13-05-2019.