Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Festival Woordnacht 2018 in hartje Rotterdam

Woordnacht, een festival rondom actuele Nederlandse literatuur, vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 april op diverse locaties in het stadshart van Rotterdam. Ruim 60 schrijvers, dichters en performers uit Nederland en Vlaanderen treden aan op één van de vijftien grote en kleine podia. Een kleine greep uit de aanwezige grootheden: Marion Bloem, Peter van Dongen, Micha Hamel, Simone van Hulst, Arthur Japin, Jeroen Olyslaegers en Astrid H. Roemer.

Het publiek kan kiezen uit een uitgebreid programma, waarin alle mogelijke genres aan bod komen. Van lezingen tot performers en woordkunstenaars. Vrijdagavond trapt Adriaan van Dis af met de Anna Blamanlezing in debatcentrum Arminius. Deze lezing zal in het teken staan van de postkoloniale literatuur in de huidige samenleving, die op deze avond centraal staat. Na de lezing zal Van Dis collega’s over dit onderwerp in debat gaan. Ook is er op vrijdagavond speciale aandacht voor het 100ste geboortejaar van Hella Haasse en het 70ste verschijningsjaar van de bekendste aller Boekenweekgeschenken, haar debuutroman Oeroeg.

Het vrijdagavond programma start om 19 uur en gaat door tot diep in de kleine uurtjes, tot 3 uur in de nacht. Zaterdagmiddag om 13 uur kunt u weer terecht en ook deze nacht kent weinig rust, het programma sluit om 3 uur ‘s nachts. Locaties waar het festival te vinden is, zijn onder meer Arminius, Codarts, Rotterdamse Schouwburg, Marriott Hotel, Centrale Bibliotheek, Boekhandel Donner, Kino, Galerie Christian Ouwens, Galerie Cokkie Snoei, Galerie NL=US, Pauluskerk, Chabotmuseum, Kaapse Maria. Meer informatie en kaartverkoop: www.woordnacht.nl.

Geschreven door Marieke op 03-04-2018.

Reacties op "Festival Woordnacht 2018 in hartje Rotterdam"