Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Grote namen en beginnende schrijvers tijdens Woordnacht

De vierde editie van het Literair Festival Woordnacht had als thema ‘Stilte’. Horend of niet-horend, sprekend of niet-sprekend; ontdek stilte en geluid opnieuw en anders.

Woordnacht vond plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober, het festival rondom actuele Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Verspreid over de binnenstad in Rotterdam bevonden zich zes festivallocaties. In hoofdgebouw de TENT waren drie zalen. Daar vonden een aantal optredens plaats waarbij een gebarentolk aanwezig was, zoals bij het interview met Arthur Japin over de roman Kolja van zijn hand.

 

De avond van 25 oktober verzorgde Nelleke Noordervliet een Anna Blammanlezing, waarvan een gedrukte versie gratis mee genomen kon worden.

Peggy Verzett trapte zaterdagavond af. Op basis van haar teksten en gedichten werd speciaal voor Woordnacht een muzikaal programma gemaakt. Zij werd begeleidt door Mathijn Den Duijf op piano en Kobi Arditi op trombone. Peggy had het idee dat men haar woorden niet zouden horen, wat achteraf ook bleek, maar dat loste zij op door haar lichaam te gebruiken.

 

Lees hier het hele artikel

 

Geschreven door Edwine Bos op 31-10-2019.