Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Het beste spirituele boek, Steeds leuker

Jelle Hermus schreef het Beste Spirituele Boek van 2018, Steeds leuker. Het boek gaat over ‘de korte route naar een leuker leven en laat zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen.’. Het boek won met de overgrote meerderheid van de ruim 15.000 uitgebrachte stemmen. Het comité dat de shortlist samenstelde schreef over Jelle Hermus: “Hij nodigt de lezer met een aanstekelijke luchthartigheid uit om strategischer te leven”.

De Maand van de Spiritualiteit is met deze bekendmaking in het tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2 afgesloten. De andere genomineerde titels voor deze prijs waren: Gewoon God van Philip Troost, Rebible van Inez van Oord, In het oranje ochtendlicht van Nina Riggs, De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith en De kracht van stilte van Kankyo Tannier.

Hermus (1986) richtte de site ‘soChicken’ op in 2004 omdat hij volgens eigen zeggen het talent heeft om ingewikkelde dingen simpel en leuk te maken. Hij is van mening dat een leven dat draait om vrijheid, blijheid & betekenis véél simpeler is dan de meeste mensen denken. Inmiddels trekt zijn site (bron: soChicken.nl) een half miljoen bezoekers per maand.

Geschreven door Marieke op 13-02-2018.