Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Jacob Vis genomineerd voor Gouden Vleermuis MAX

De winnaar van de Diamanten Kogel in 2015 Jacob Vis, heeft een plek weten te bemachtigen voor de Gouden Vleermuis. Hij gaat hiermee met vijf medegenomineerden de strijd aan. De oeuvreprijs is in 2013 ingesteld door de Stichting Thrillerfestival. Deze prijs is een oeuvre voor schrijver die meerdere spannende boeken heeft geschreven.
In september werd de longlist die zeventien auteurs telde voor de MAX Gouden Vleermuis gepubliceerd, ondertussen is het aantal tot zes teruggebracht.
Op de shortlist vinden we naast Vis de schrijfsters Corine Hartman, Esther Verhoef, Simone van der Vlucht, de Vlaamse Hilde Vandermeeren en de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer. De jury bestaat uit Cees van Rhienen, Heleen Janse, Coenraad de Kat en Bé Emmens.
De winnaar van de Gouden Vleermuis mag een bedrag van 5.000 euro in ontvangst nemen. Wie de winnaar zal worden zal bekend worden gemaakt op 27 oktober om 14.00 uur tijdens het boekenprogramma van het Nederlands Thrillerfestival. Directeur Jan Slagter van Omroep MAX zal de Gouden Vleermuis aan de winnaar uitreiken.
Alle genomineerden hebben ten minste vijf boeken uitgegeven wat volgens de jury een voorwaarde is om in aanmerking te komen voor de Gouden Vleermuis Oeuvreprijs omdat er minimaal vijf boeken zijn om van een oeuvre te spreken.
Jan Vis heeft het grootste oeuvre maar is niet de best verkopende van de genomineerde. Met ‘Prins Desé’ debuteerde Vis in 1987. Eind oktober verschijnt zijn boek ‘De Borneodeal’ bij uitgeverij Ellesy Crime. Dis is zijn dertigste boek dat uitgegeven wordt.

Geschreven door Edwine Bos op 04-10-2019.