Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Jules Deelder overleed week na inleveren manuscript van biografie

Een week na het inleveren van het manuscript van de biografie van Jules Deelder overleed Jules. Journalist Anton Slotboom heeft besloten aan het boek door te werken en alsnog op een later tijdstip uit te brengen. De journalist was geschokt toen hij een het telefoontje kreeg met het treurige nieuws. Hij was klaar met schrijven, echter direct na het nieuws besloot hij verder te schrijven. “Dit boek was al een eerbetoon, maar na zijn dood moest het dat nog nadrukkelijker worden.”

Aan de hand van archieven en interviews met o.a. Hugo Borst en Bart Chabot wordt in  De zin van het leven ben je zelf  het leven van Jules Deelder geconstrueerd.

De doorbraak van Deelder in de jaren zestig na het optreden in het Amsterdamse Carré en hoe hij bekend werd als dichter en nachtburgemeester van Rotterdam wordt in het boek geschreven.

‘Ik weet wel dat ik bijzonder ben’ zei Deelder in een interview van NU.nl. Ook in het AD een prachtig interview met Jules Deelder. Het boek zal 19 februari worden uitgebracht.

Geschreven door Edwine Bos op 10-02-2020.