Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Lennaert Nijgh Prijs voor Rapper ‘Pepijn Lanen’

Pepijn Lanen, die bekend staat als Nederlands Rapper met de naam Faberyayo, krijgt de Lennaert Nijgh prijs. De prijs ontvangt hij voor beste tekstdichter. Televisieprogramma Op1 maakte dit afgelopen week bekend.

Directeur Frank Helmink van Buma Cultuur zegt hier het volgende over: “Pepijn is een taal vernieuwer, waar heel, heel veel mensen graag naar luisteren”. De prijs is een blijk van waardering voor de originaliteit in Lanen zijn songteksten volgens de organisatie.

De doorbraak van Lanen was in 2005. Samen met de band ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ brachten zij het nummer ‘Watskeburt’. De groep groeide uit tot een van de grootste acts van Nederland. Daarnaast bracht Lanen, als medeoprichter van popgroep LeLe, 2 soloalbums uit. Als schrijver bracht hij een verhalenbundel en twee romans uit. Ook schreef hij diverse columns in NRC en Het Parool.

De Lennaert Nijgh Prijs werd eerder gewonnen door Huub van der Lubbe, Guus Meeuwis en De Dijk. De Lennaert Nijgh prijs is vernoemd naar tekstdichter van Boudewijn de Groot.

Maandag 9 maart wordt de prijs uitgereikt bij Buma Awards.

Geschreven door Edwine Bos op 09-03-2020.