Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Literaire uitstapjes in eigen land

Van zon, zee en rust kun je ook genoeg krijgen. Als het eerder zo vermoeide lijf genoeg heeft geslapen en de zware bol bevat nog slechts enkele lichte schapenwolkjes in plaats van de knetterende donderbuien waarmee u op vakantie toog, is het wellicht tijd om een uitstapje te plannen. Waar u ook vertoeft, er is altijd wel een expositie te bewonderen of een museum aan te doen. Hierbij enkele tips ter motivatie:
Het Nederlands Stripmuseum in Groningen heeft een leuke expositie over De Generaal als echte stripklassieker en ander werk van Peter de Smet. Onder andere vindt u in dit museum ook een expositie over Albert Hahn, één van de meest invloedrijke politieke tekenaars die ons land heeft gekend.
In Hasselt, Villa Verbeelding is de tentoonstelling De mooisten van het land. Een portrettengalerij te zien. Ontdek hier de verhalen achter de intieme portretten van illustrator Ingrid Godon en de kleurrijke, beweeglijke figuren van Fatinha Ramos.
In Den Bosch, het Noordbrabants Museum is recent de tentoonstelling Voorbij de grenzen van de ernst geopend, een overzichtstentoonstelling van de veelzijdige kunstenaar Kamagurka.
Hattem, het Anton Pieck Museum biedt de tentoonstelling De absurde wereld van Jan van Haasteren, Een uniek inkijkje in de creatieve en humoristische wereld van een van de bekendste striptekenaars van Nederland.
Is een tentoonstelling u te statisch? Op 4 augustus vormt de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters tijdens Het Tuinfeest 2018. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Met onder meer Ellen Deckwitz, Ramsey Nasr, Judith Herzberg, Jean Pierre Rawie en Radna Fabias.
Boekennieuws wenst u een heerlijke vakantie.

Geschreven door Marieke op 31-07-2018.