Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Manda Heddema verkoopt de Koperen Tuin in Goes

Manda Heddema, bekend van DWDD als jurylid in het boekenpanel (2016/2017) verkoopt haar boekhandel de Koperen Tuin in Goes. De nieuwe eigenaar Anthoni Fierloos heeft de Koperen Tuin overgenomen. Hij runt in Goes al een boekhandel ‘Paard van Troje’.

Heddema zit al 30 jaar in het boekenvak en is daar nog lang niet klaar mee. De verkoop van de Koperen Tuin was geen reden om ook stil te gaan zitten. Heddema heeft er voor gekozen een kleinere boekhandel over te nemen zodat ze zeker tot haar 70e door kan gaan in het vak. Van Goes zal zij naar Driebergen gaan waar ze de boekhandel ‘Jacques Baas’ overneemt. Het runnen werd fysiek te zwaar voor Heddema. De boekhandel werd haar te groot. Daarnaast is het heerlijk om dichterbij de kinderen te wonen vindt zij.

‘Paard van Troje’ en de Koperen Tuin zullen hun eigen karakter behouden. Ook blijven de namen bestaan en wordt het personeel aangehouden. Voor activiteiten rondom de twee boekhandels zal de naam ‘Tuin van Troje’ gebruikt worden. Fierloos is blij met de Koperen Tuin. Zijn winkel was te klein geworden. De activiteiten van ‘Paard van Troje’ zullen ook gewoon doorgaan.

Samen met haar partner Carel Bruring zoekt Heddema een huis in Driebergen. Op 30 december zal er in de Koperen Tuin een afscheidsreceptie gehouden worden.

Geschreven door Edwine Bos op 15-11-2019.