Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Min of meer literaire uitstapjes in november

Ivo van Hove bewerkte voor het derde jaar op rij een roman van Louis Couperus. Na De stille kracht en De dingen die voorbijgaan is Kleine zielen bewerkt tot een boeiende voorstelling over een getroubleerde familie. Net als de vorige producties is Kleine zielen een coproductie van Toneelgroep Amsterdam met de Ruhrtriënnale. De toneelvoorstelling is op diverse data te zien in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

In het Spoorwegmuseum van Utrecht geeft Maarten van Rossum op 16 november een college uit een reeks van drie over de negentiende eeuw. Als liefhebber van deze revolutionaire periode, waar heel veel veranderingen en vernieuwingen plaatsvonden, spreekt Van Rossum dit keer over de culture impact die dit tijdperk op ons gehad heeft en hoe dit vandaag de dag doorwerkt.

Als een van de beste tekstschrijvers van Nederland schreef hij nummers die in ons collectieve geheugen vastgebeiteld zitten, zoals Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President.
In Theater de Purmaryn in Purmerend kunt u op diverse dagen deze voorstelling bijwonen, die een eerbetoon vormt aan de grootmeester van de teksten, Lennert Nijgh.

Geschreven door Marieke op 07-11-2017.