Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Robert Vuijsje schrijft boek over Arbiter Gözübüijük

Tijdens de uitzending “Onze man in Deventer” op NPO1 onthulde Vuijsje dat scheidsrechter Serdar Gözübüijük hem heeft verzocht een boek over hem te schrijven.

Wat zijn verhaal interessant maakt is dat hij naar verwacht de jongste scheidsrechter in de Champions League zal worden. Eerder was hij in de Eredivisie al de jongste scheidsrechter.

Serdar is van Turkse afkomst en de enige niet-autochtone scheidsrechter in de Nederlandse voetbalwereld. Een aantal zaken heeft hij al aangekaart bij Vuijsje die hij graag in het boek terug wil zien. Dit klonk zo interessant dat Vuijsje de komende tijd aan het boek zal werken. Ook zal hij meegaan naar wedstrijden en nog een aantal ontmoetingen hebben met Gözübüijük. In februari hoopt Vuijsje het boek uit te brengen.

Robert Vuijsje, zoon van journalist Bert Vuijsje, debuteerde in 2008 met zijn roman “Alleen maar nette mensen” en werd hiervoor genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In 2009 won hij de Belgische Literatuurprijs en ontving de “Gouden Uil” en het daarop volgende jaar werd hij Vuijsje uitgeroepen tot winner van “de Inktkaap”, de literaire jongerenprijs.

Geschreven door Edwine Bos op 05-08-2019.