Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

St.Patricks Festival met literair tintje

Sinds 2014 wordt de Ierse kunst en cultuur ieder jaar gevierd en gepromoot tijdens het St.Patrick’s Festival in Amsterdam. De focus van deze viering lag en ligt nog steeds bij muziek, niet alleen  traditionele Ierse muziek, maar ook bij klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. In de loop der jaren is het festival verbreed met film, dans, animatie en veel heerlijks uit de Ierse keuken. De hele familie kan op de dagen van het festival meedoen met Ierse dans- en muziekworkshops voor kinderen, film, sportieve activiteiten en proeverijen uit Ierland.

Dit jaar vindt het evenement op 16 en 17 maart plaats bij Splendor, in het centrum van Amsterdam. Het is dit jaar voor de eerste keer dat er ook iets literairs op het programma staat.  John Banville, Booker prijswinnaar in 2005 met zijn roman The Sea, zal over zijn nieuwste boek, Mrs.Osmond, geïnterviewd worden door Frederik van Dam op vrijdagavond 16 maart. Stiekem komt muziek hier toch om een hoekje gluren, omdat Banville bij het schrijven geïnspireerd is door de muziek van Fauré en Brahms.

Ook de Ierse auteur Sara Baume is op het festival aanwezig. Zij spreekt zaterdag de 17de over haar nieuwste novel A Line made by Walking, die door Querido binnenkort in het Nederlands wordt uitgebracht. Sara is in haar korte schrijfcarrière al zesmaal bekroond.

Geschreven door Marieke op 13-03-2018.