Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

‘Stap op de Rode Loper!’ genomineerd

De Nederlandse afdeling van de International Board on Books for Young People (IBBY) heeft het project ‘Stap op de Rode Loper!’ van Stichting Kunst & Samenleving Amsterdam genomineerd voor de IBBY-Asahi Reading Promotion Award.

‘Stap op de Rode Loper!’ stimuleert sinds 2014 het lezen van literatuur en poëzie onder vmbo-leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. De leerlingen komen via een innovatief en intensief programma in aanraking met boeken, schrijvers en culturele instellingen. Via workshops worden ze actief betrokken bij literatuur. Het project maakt leerlingen en leerkrachten enthousiast voor lezen en laat ze kennismaken met de culturele wereld. Het programma loopt in Groningen, Amsterdam, Eindhoven en Leeuwarden.

De IBBY-Asani Reading Promotion Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een groep of organisatie die naar het oordeel van de jury een duurzame bijdrage levert aan programma’s gericht op boekpromotie en leesbevordering voor kinderen en jongeren. De prijs bestaat uit een diploma en prijzengeld.

De winnaar wordt bekendgemaakt op de Kinderboekenbeurs in Bologna 2020.

Geschreven door Johanna Kraakman op 08-07-2019.