Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

“The Letter for the King” als Serie op Netflix

‘The Letter fort he King’, gebaseerd op een populaire avonturenboek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt komt als serie uit op Netflix.

De serie werd opgenomen in Nieuw-Zeeland en Praag en zal in zes delen uitgezonden worden. Er zijn rollen weggelegd in de internationale cast  voor Nederlandse acteurs zoals Yorick van Wageningen en Gijs Blom. De Britse acteur Amir Wilson speelt de hoofdrol van ridder Tiuri. De verdere acteurs zijn o.a. Ruby Serkis, Nathanael Saleh (beiden Engeland)

‘The Letter For The King’ gaat over een jonge schildknaap Tiuri (Amir Wilson). Per toeval krijgt hij een geheime brief in handen welke hij moet bezorgen bij de koning. Door deze brief te overhandigen kunnen de plannen van een genadeloze prins worden voorkomen. Deze heeft plannen de wereld te vernietigen. Wat het betekent om een echte ridder en leider te zijn, zal Tiuri tijdens de gevaarlijke reis ervaren.

Eerder verscheen in 2008 de film ‘De brief voor de koning’ als film in de bioscoop. Het script voor de film werd geschreven door Maarten Lebens, en  werd geregisseerd door Pieter Verhoeff. Yannick van de Velde, Quinten Schram en Daan Schuurmans speelden belangrijke rollen in deze film. De opname werden voor deze film gemaakt in Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.

Tonke Dragt schreef het verhaal in 1962 en in 1963 werd het uitgeroepen tot ‘Beste jeugdboek van het jaar.’ Van het boek zijn er meer dan een miljoen verkocht. In 2005 is het boek uitgeroepen tot het ‘Beste jeugdboek van de afgelopen 50 jaar.’ Tonke Dragt mocht hier voor de Griffel der Griffel in ontvangst nemen.

Vanaf 20 maart zal de serie in zes delen te zien zijn.

Geschreven door Edwine Bos op 14-02-2020.