Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Toneelschrijfprijs zoekt winnaar voor 2020

De Toneelschrijfprijs wil de Nederlandse toneelschrijfkunst en de opvoering van het Nederlandstalig toneelwerk stimuleren en onder de aandacht brengen. De winnende auteur wint een geldprijs waarmee hij/zij de kans krijgt het schrijverschap verder te ontwikkelen. De prijs die verbonden is aan de Toneelschrijfprijs is 10.000 euro, en de winnaar wordt in september 2020 bekend gemaakt. Dit zal gebeuren tijdens het Theaterfestival in Brussel.

Toneelschrijfprijs is op zoek naar theaterauteurs die met hun teksten tussen 1 april en 31 december 2019 in première gingen. Elk jaar wordt er een auteur bekroond wanneer het gezien wordt als het beste oorspronkelijk Nederlandstalige toneelwerk. Hieronder valt ook Kinder- en jeugdtheater.

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. Om de beurt wordt de organisatie gedaan door Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. Literatuur Vlaanderen heeft de organisatie voor 2020 in handen.

Er zijn een aantal voorwaarden aan de ingezonden teksten. Deze moeten oorspronkelijk in het Nederlands zijn en moet de voorstelling minstens vijf keer door een professioneel gezelschap of producent openbaar gespeeld zijn.

Meer informatie en adresgegevens vindt u hier.

Geschreven door Edwine Bos op 11-02-2020.