Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Veilig Verkeer Nederland komt uit met boek over verkeersveiligheid tijdens Kinderboekenweek

Voor het boek ‘Fiep in het verkeer’ van Fiep Westendorp, leverde Veilig Verkeer Nederland naast advies ook foto’s aan voor het boek. Het boek zal in de Kinderboekenweek verschijnen, wat als thema ‘Op Reis’ heeft. Op speelse wijze maken kinderen door dit boek kennis met de wereld van het verkeer.
Voor kleine kinderen is het verkeer een grote warboel. Natuurlijk zijn er verkeersregels, want dat zorgt ervoor dat het allemaal toch goed komt. Iedereen die aan het verkeer deelneemt, zoals de brandweerman, de bakfietser, de vrachtwagenchauffeurs en zelfs blindengeleidehonden weten welke afspraken er in het verkeer gemaakt zijn. Onderweg vertellen al deze figuren hun verhaal in het boek van Fiep.
Het boek ‘Haaientanden’ van Anna Woltz is het officiële Kinderboekenweekgeschenk. Ook aan de allerkleinste is gedacht. Voor hen is er een prentenboek ‘André het astronautje op zoek naar Laika’ van André Kuipers en Natascha Stenvert.
Het is verstandig om kinderen rond de vierjaar wegwijs in het verkeer te maken volgens Veilig Verkeer Nederland en is ‘Fiep in het verkeer’ een goed begin. Annemarie Terhell schreef de teksten samen met Gioia Smid
Educatiespecialist bij VVN Cécile Collast geeft een toelichting: “Wij wilden een boek maken dat vooral leuk is om samen te bekijken en te lezen door (groot)ouders en (klein)kinderen. Een boek dat dialoog over verkeer, waar we ons elke dag bewegen, stimuleert, maar vooral laat zien hoe leuk verkeer kan zijn. En dat je niet vroeg kan beginnen met oefenen. De tekeningen van Fiep zijn prachtig en tijdloos. Het was een feestje om hier aan mee te werken.”
De Kinderboekenweek begon op 2 oktober en loot tot en met 13 oktober.

Geschreven door Edwine Bos op 04-10-2019.