Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Verfilming van het boek “We doen wat we kunnen” door Mike van Diem

Het boek “We doen wat we kunnen” van Lykele Muus zal verfilmd worden door Mike van Diem, de regisseur die eerde een Oscar won voor de film Karakter. De filmrechten zijn bemachtigd door Producent Nuts & Boets Films. Mike van Diem tekent voor het scenario en de regie.

Het verhaal “We doen wat we kunnen” gaat over twee gezinnen die bevriend zijn. Tijdens een vakantie aan zee vindt er een tragisch ongeval plaats, waarbij de twee meisjes in het ziekenhuis terechtkomen. Het ene meisje mankeert niets, echter het andere meisje ligt in coma. Door het kantelen van de verhoudingen komen de 4 ouders voor een onmogelijke keuze te staan onder een enorme tijdsdruk.

Na Karakter duurde het voor Mike van Diem bijna 20 jaar voor hij de film, een zwarte komedie “De Surprise” realiseerde en in 2017 draaide van Diem de romantische tragikomedie “Tulpani”.

Lykele Muus is naast schrijver ook acteur voor zowel theater als film en televisie. Zijn debuut in 2015 “Eland” werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs en de Hebban Debuutprijs.

Geschreven door Edwine Bos op 04-09-2019.