Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

83e editie Boekenbeurs in Antwerp Expo

Op 29 oktober kunnen boekenliefhebbers hun hart weer ophalen op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Duizenden boeken, debatten, lezingen en het verkrijgen van een handtekening van favoriete schrijvers van lezers behoren tot de mogelijkheden op deze Boekenbeurs.

De volgende aanwezige namen zijn al bekend gemaakt door Organisator Boekbe:
Griet Op de Beeck, Bart Moeyaart, Stefan Brijs en Bart van Loo. Ook Rik Torfs, Ish Ait Hamou en Marnix Peeters zijn van de partij. Voor de kinderen zal Kapitein Winokio naar de Boekenbeurs komen.

Nieuw dit jaar is Boekenbeurs op locatie. Om de stad op een andere manier te leren kennen zal het uitvaren naar Part of Antwerp, het stads- en havenfestival op het Eilandje, de symbolische brug tussen de haven en de stad. Port Antwerpen maakte Part of Antwerp mede mogelijk en ook dit jaar structurele partner van de Boekenbeurs.

Dit jaar zijn er voor de literaire Antwerpenaar 2 activiteiten. In samenwerking met Creatief schrijven wordt er op vrijdag 13 september een Slam Poetry-avond georganiseerd. De vijf finalisten van de voorrondes van het Nederlands kampioenschap Poetry Slam in Nederlandstalig België zullen deze avond hun talenten tonen.
Op zondag 15 september is familiedag van Part of Antwerp en kunnen de jongsten terecht in het Havenhuis waar een voorleessessie en/of een workshop van Mathilda Masters zal plaatsvinden.

De Boekenbeurs loopt van 29 oktober tot 11 november 2019. Op 4 en 5 november zal de Boekenbeurs dicht zijn.

Geschreven door Edwine Bos op 30-08-2019.