Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

De man die verdween en terug kwam

Er wordt je gevraagd of je weer 25 jaar wilt zijn, echter als je ja zegt zitten er een aantal voorwaarden aan. Je verdwijnt naar een onbekende bestemming, hebt geen herinneringen meer aan nu en weet ook niet meer wie je familie is of alle bekenden die je nu om je heen hebt.

Dat is de vraag die gesteld werd tijdens een familiediner van Arie Langeveld, een 60-jarige   eigenaar van een boekhandel in Hoofddorp.

Gerard Couvreur uit Nieuw-Vennep schreef het boek over de boekhandelaar uit Hoofddorp. Hij schreef het boek naar aanleiding van de vraag die hij de afgelopen jaren aan verschillende mensen had gesteld. Er waren maar weinig mensen die daar voor voelde omdat ze best tevreden waren met hun leven en zelfs gelukkig waren.

Hier is ook onderzoek naar gedaan in 2018 door Centraal Bureau voor de Statistiek en wat Gerard als antwoord kreeg dat er maar weinig mensen oren naar hadden sluit aan aan de gegevens van CBS. Slechts 2% van de volwassenen gaf aan ontevreden te zijn, terwijl boven de 55 tot 75+ boven te 80% te kennen gaven gelukkig te zijn.

Toch benieuwd wat er kan gebeuren? Vanaf 23 augustus ligt het boek bij Bruna in Nieuw-Vennep en boekhandel Stevens in Hoofddorp.

Geschreven door Edwine Bos op 16-08-2019.