Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Eigenaar Brunawinkel verbijsterd over verdwijnen ING servicepunten.

In 2020 wordt 40% van de ING in onder andere Brunawinkels gesloten. Op de servicepunten kan men terecht voor simpele bankzaken. De overige 60% worden tot hulppunten getransformeerd voor het online bankieren.

Naast Bruna waren er ook bankbalies van ING te vinden bij Primera en The Read Shop waar na zo’n vijf jaar het doek dus valt. Van de 380 servicepunten gaan er 150 gesloten worden. Wat overblijft is nabij deze locaties een geldautomaat. Deze zal de naam “Geldmaat” hebben, waarmee ING dus helemaal uit het straatbeeld verdwijnt in de straat.

De winkeliers waar een ING-Servicepunt gevestigd was zijn verbijsterd, omdat zij merkte dat er veel vraag was naar hulp bij oudere mensen en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking bij het opnemen of storten. Deze service vervalt nu voor deze mensen.

De balies voor simpele bankdiensten in de overblijvende servicepunten verdwijnen. Wat overblijft is een plek waar digibeten geholpen kunnen worden met internet- en mobiel bankieren, waarvoor het interieur aangepast zal worden.

Geschreven door Edwine Bos op 18-12-2019.