Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Readshop Boekel voornemens 1 januari naar nieuwe eigenaar of sluiten.

Echtpaar Willeke Voets en Paul van Ooijen werkte samen in Boekel in de boekhandel die onder de Readshopformule draaide. Omdat het langzaam bergafwaarts gaat waarin de terugloop in de boekhandel branche grotendeel debet aan is, nam het echtpaar een goedlopende winkel in Uden over. Hiervoor hebben zij zich fors in de schulden gestoken.

Twee zaken draaiende houden is natuurlijk een hele opgave. Van Ooijen draaide de winkel in Boekel en Voets leidde de zaak in Udel. Uiteindelijk besloten zij daarom de Readshop in Boekel te verkopen. Dat is tot op heden niet gelukt. Naast het feit dat zich nog geen nieuwe huurder van het pand zich heeft gemeld, zitten zij nog vier jaar vast aan het huurcontract. De streefdatum van 1 januari 2020 komt daardoor behoorlijk in het nauw.

Klanten zijn wel al per brief op de hoogte gesteld, zijn de spaaracties gestopt en verkoopt van Ooijen geen Boekelse cadeaubonnen meer. Eind oktober zal de overkoepelende organisatie uitspraak doen over het feit of de sluitdatum van 1 januari alsnog gehaald kan worden.

Geschreven door Edwine Bos op 09-10-2019.