Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

recensies

Tijdreizen, wat wil een kind nog meer?

Titel:Secret Scouts en De Vermiste President
Auteur:Kind, Kind
Uitgever:Aerial Media Company B.V.
Prijs:18,95
Afbeelding:
Bestellen:Nieuw boek: Boekstra

In deel twee van de Secret Scouts-serie, verschenen ruim drie jaar na het eerste deel, maakt de vriendenclub weer een caleidoscopische reis door de tijd en plaatsen op de aarde. Ze ontmoeten beroemdheden zelfs nog voor deze ‘ontdekt’ zijn, zoals Piet Mondriaan, reizen naar Martin Luther King en ontdekken dat ze niet de enige tijdreizigers zijn.

In deel een van Secret Scouts en de verloren Leonardo is Sophie aan het einde van het verhaal haar telefoon kwijt en blijkt Leonardo da Vinci een floppy disk in haar rugzak te hebben gestopt. De ouderwetse computer in de bibliotheek biedt na een nachtelijke inbraak uitkomst. Steve Jobs blijkt op de floppy te staan, hij heeft Da Vinci in 1976 ontmoet. Is dit genoeg gekkigheid? Nee hoor, in dit deel blijkt president Obama uit de geschiedenis te zijn gewist.

Via het Rijksmuseum beland het vriendenstel met Hans, die andere tijdreiziger in de Middeleeuwen, waar ze en passant de kroning van Karel de Vijfde meemaken. Prachtig beschreven zijn de legenden rond de bouw van de Dom in Aken, waar Satan himself een rol in speelde. Het verhaal dendert onstuitbaar en meeslepend verder. Secret Scouts en De Vermiste President, een spannend avontuur voor kinderen vanaf 9 jaar.

Secret Scouts en De Vermiste President (2016)
Dennis en Wendel Kind
Uitgeverij Aerial Media Company
351 blz
€ 18,95