Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

10e Editie De Schoolschrijver weer van start gegaan.

20 januari ging de tiende editie De Schoolschrijver van start. Abdelkader Benali, De Schoolschrijver-ambassadeur en Robert van Asten, wethouder van cultuur en Den Haag deden officieel de inhuldiging van Manon Sikkel, kinderboeken-ambassadeur tot Schoolschrijver. De inhuldiging vond plaats in Den Haag op de Openbare Basisschool Het Startpunt in de Schilderswijk.

Manon Sikkel verbindt zich een half jaar aan de school. Hier stimuleert zij de kinderen in het leesplezier en de schrijfvaardigheid.

Het programma werd door Stichting De Schoolschrijver ontwikkeld voorscholen met veel kinderen met een taalachterstand. Hiervoor ontwikkelde ze een speciaal programma.

Er zijn deze week 42 Schoolschrijvers op 45 basisscholen door heel Nederland gestart aan dit halfjaars programma. Onder anderen in Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht werden Schoolschrijvers ingehuldigd.

Tijdens de inhuldiging van Manon Sikkel kregen de kinderen van groep 4 en 5 de gelegenheid vragen aan haar te stellen. Hier werd veelvuldig gehoor aan gegeven. Manon vertelde over het belang van lezen en schrijven, maar ook vertelde zij over haar leven als schrijver. Tijdens een enorm applaus kreeg Manon de officiële De Schoolschrijvers-sjerp omgehangen van Robert van Asten en Abdelkader Benali.

Samen met regionale partners helpt de Schoolschrijver het programma uit te voeren en aan te passen aan lokale wensen. In Den Haag is de partner het Kinderboekenmuseum.

Geschreven door Edwine Bos op 22-01-2020.