Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Aangifte tegen Bol.com voor verspreiden boeken met antisemitische inhoud

Federatie Joods Nederland (FJN) heeft aangifte gedaan tegen Bol.com. Deze verkoopt honderden boeken die vallen onder extreemrechts en antisemitisch. In deze boeken wordt de Holocaust ontkend.

Bol.com heeft laten weten dat zij niet van plan zijn de boeken uit het assortiment te halen. Wanneer wij zelf gaan bepalen welke boeken Nederlandse en Belgische klanten wel of niet mogen nemen, en groter gevaar met zich mee brengt, is de reden waarom Bol.com de boeken zal blijven aanbieden. Vanuit de overheid zijn de boeken onder de noemer vrijheid van meningsuiting toegestaan. Mocht daar verandering in komen, en er een verbod op de boeken komt,  dan zal Bol.com de boeken direct verwijderen.

Bij onderzoek vond men volgens Pointer 306 boeken, uitgegeven door extreemrechtse uitgevers.  Herman Loonstein, advocaat en bestuurslid bij FJN stelt dat het verspreiden van racistische, antisemitische en Holocaust-ontkennende boeken verboden zijn in Nederland. Vorig jaar heeft het Europees Hof geoordeeld in een uitspraak,  dat Holocaust-ontkenning niet onder vrijheid van meningsuiting valt. Volgens Loonstein maakt het hierbij niet uit of de boeken alleen aangeboden worden en niet zelf gedrukt worden.

Lees hier het hele artikel.

Geschreven door Edwine Bos op 05-03-2020.

Reacties op "Aangifte tegen Bol.com voor verspreiden boeken met antisemitische inhoud"

No comments yet