Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Beste Boekverkoper van het jaar Annelies Harzing

De Albert Hogeveenbokaal voor Boekverkoper van het jaar 2019-2020 is uitgereikt aan Annelies Harzing van de Kinderboekentuin in Breda.

Annelies Harzing heeft in de afgelopen 2 jaar een grote klantenkring opgebouwd. Haar boekhandel “de Kinderboekentuin” bevindt zich in een woonwijk waar het ondertussen een begrip is. Klanten gaan graag een stukje om voor een boek uit de winkel van Annelies.

Annelies Harzing. Als remedial teacher heb ik 24 jaar lang kinderen geholpen die moeite hadden met lezen en rekenen. Op verschillende scholen en in mijn eigen praktijk heb ik geleerd om aansluiting te vinden bij allerlei verschillende kinderen van alle leeftijden. Ik heb gemerkt dat je ieder kind tot ontplooiing kunt laten komen, als je je met interesse voor hen openstelt en ze in hun waarde laat.

Dit werk heb ik steeds met veel plezier gedaan, maar na al die jaren werd het tijd voor iets nieuws. Vanuit mijn achtergrond en mijn liefde voor kinderboeken wilde ik graag het lezen bij kinderen promoten. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Al vanaf de babyleeftijd kunnen we kinderen voorlezen. Het helpt taalgevoel te ontwikkelen en bovendien vinden baby’s en jonge kinderen het fijn.

Het is wel belangrijk dat de boeken goed aansluiten bij je wensen en je beleving. En daar kan ik goed bij helpen! Of het nu gaat om een individueel kind of om mensen uit het onderwijs, die bijvoorbeeld een specifieke inhoud zoeken.

Zo ben ik in 2017 de Kinderboekentuin begonnen. Ik vind het fijn om eigen baas te zijn en daarmee verantwoordelijk voor de keuzes die ik maak. Maar het allermooiste is natuurlijk dat ik steeds kinderen blij kan maken met een mooi boek! https://kinderboekentuin.nl/annelies/

 

De vakjury bestond dit jaar uit Alex Boogers (auteur en juryvoorzitter), Nadine Mussert (Boekverkoper van het Jaar 2018/2019, boekhandel Van der Meer in Noordwijk), Barend Wallet (uitgever Unieboek | Het Spectrum), Inky Menssink (vertegenwoordiger bij De Bezige Bij) en Anne Everard en Jessie Kuup (bestuursleden Stichting Elspeet).

Geschreven door Edwine Bos op 28-08-2019.