Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, Leon & Julliette verkocht aan Verenigde Staten

Nog voor de verschijning van het boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, is ‘Leon & Juliette’ verkocht aan de Verenigde Staten. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maakte dit woensdagavond bekend.

Volgens de directeur van de CPNB, Eveline Aendekerk, is dit een unicum. Volgens Aendekerk zal het verhaal net zo warm ontvangen worden in Nederland als dat het in de VS doet.

Het waargebeurde verhaal ‘Leon & Juliette’, gaat over een Nederlandse gelukzoeker die anno 1818 afreist naar South Carolina waar hij verliefd wordt op een slavenmeisje.

Amazon Publishing zal het boek begin 2021 uitbrengen. Ook ‘De Amerikaanse prinses’ en Sonny Boy, beiden van Van der Zijl zijn ook door Amazon Publishing uitgebracht. Filmmakers waren direct geïnteresseerd voor beide verhalen. Ze zijn op het moment bezig met een internationale televisieserie van ‘De Amerikaanse prinses’. In 2011 trok de film ‘Sonny Boy’ meer dan 400.000 bezoekers.

Tijdens de boekenweek wordt het boek ‘Leon & Juliette cadeau gedaan wanneer men 15 euro aan het Nederlandse boek besteedt. De boekenweek loopt van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart. Vrijdag 6 maart zal de Boekenweek geopend worden met het Boekenbal.

Bron: Nu.nl

Geschreven door Edwine Bos op 05-03-2020.

Reacties op "Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, Leon & Julliette verkocht aan Verenigde Staten"

No comments yet