Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

CB neemt audioboeken distributieplatform Luisterhuis over

Distributieplatform Luisterhuis zal vanaf 1 januari 2020 deel uitmaken van CB. Distributie voor audioboeken komt van Luisterhuis, CB distribueert e-books en fysieke boeken. Door het integreren van Luisterhuis met CB kunnen klanten alle boeken via één platform beheren en verspreiden.

De technologie van Luisterhuis wordt overgenomen door CB die het integreert in de CB-systemen. “Met Luisterhuis integreren wij een bewezen technologie waarmee we een groeimarkt kunnen bedienen. Bovendien sluiten we aan op een duidelijke behoefte van onze klanten: uitgevers vragen ons om ‘one-stop-shoppin”, meldt algemeen directeur van CB Hans Willem Cortenraad.

Luisterhuis is voor de eigenaar van Luisterrijk BV ontwikkeld door Icontact. Huub van de Pol, directeur Icontact legt uit: “De audioboekenmarkt groeit sneller dan ooit. Wij willen het platform graag laten meegroeien en dat vereist meer capaciteit dan wij zelf in huis hebben. In CB hebben we een betrouwbare partner gevonden om de groei verder vorm te geven. Door Luisterhuis te integreren met gespecialiseerde CB-diensen kan de audioboekdienstverlening verder verbeterd worden, zonder dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden.”

Luisterrijk die4e het platform Luisterhuis 9 jaar geleden in de markt heeft gezet word overgenomen door CB. De ondersteuning zal de technologie voor de komende periode gedaan worden door Softwarebedrijf Icontact en zal de naam Luisterhuis voorlopig bestaan.

Luisterrijk BV is de eerste Nederlandse webwinkel voor digitale audioboeken. In 2010 heeft Luisterrijk Luisterhuis geïntroduceerd. Een distributieplatform met ondertussen ongeveer 5500 titels luisterboeken voor ruim 200 uitgevers. De boeken worden in binnen- en buitenland gedistribueerd naar bekende audioboekafnemers. Haarlems softwarebedrijf Icontact ontwikkelde de techniek achter het platform en is zer actief met applicaties voor het boekenvak zoals boekenmetadata, e-books en audioboeken.

Geschreven door Edwine Bos op 18-10-2019.