Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

LangZullenWeLezen-trofeeën nieuw in België

Nadat vorig jaar in België de Fintro Literatuurprijs voor de tweede keer uitgereikt werd, viel daarna het doek voor deze prijs. Boek.be zocht daarna samen met de VRT naar een alternatief om mensen warm te laten lopen voor literatuur. Op 30 april van dit jaar publiceerden zij als resultaat van deze zoektocht de website www.langzullenweleven.be, een online lees- en boekenplatform die een leuke optie biedt, namelijk dat iedereen hier zijn eigen boekenkast creëren kan. U kunt zich laten inspireren door de boekenkasten van andere lezers, een score toekennen en uw mening delen.

Aan dit nieuwe lees- en boekenplatform heeft de organisatie publieksprijzen, de LangZullenWeLezen-trofeeën, gekoppeld in maar liefst tien verschillende categorieën: Prenten- en kinderboek (tot 12 jaar), Jeugdboek (tot 16 jaar), Roman, Thriller & Detective, Poëzie, Actualiteit, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & cultuur en Strip & Graphic Novels.
De trofeeën komen in handen van hun eerste winnaars aan de vooravond van de Boekenbeurs in Antwerpen, die 28 oktober begint. De VRT heeft een beroep gedaan op een vakjury van boekenexperts voor de samenstelling van de longlist.

Geschreven door Marieke op 21-05-2018.