Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Meer dan 100 miljoen pagina’s uit kranten, boeken en tijdschriften

De KB, Nationale Bibliotheek heeft samen met diverse instellingen 30.000 nieuwe boeken toegevoegd aan Delpher. Bezoekers kunnen vrij gebruikmaken van al het materiaal in deze gigantische zoekmachine. Te denken aan onderzoek of studie is alles voor handen.

Op het moment zijn er zo’n 2000 kinderboeken toegevoegd. Het is een pracht van wat er zoal te vinden is. Zo zijn er kinder- en prentenboeken uit 1820 en 1830. Leerzame en prachtige naslagwerken.

Het Nationaal Stadsarchief Deventer en het Nationaal Schoolmuseum voegde rond de 500 schoolboeken toe. Uit 1920 een volledig stel boeken voor rekenonderwijs, voorzien van handleiding.
Uit 1840 een ‘Leesboek voor jonge lieden over de merkwaardigste gebeurtenissen uit de geschiedenis des Vaderlands’.

De moeite om eens een kijkje te nemen. Zeker voor onderzoek en studie. Naast dit alles biedt Delpher kranten aan van 1618 tot 1995. Totaal meer dan 100 miljoen pagina’s uit kranten, boeken en tijdschriften.

Voor zover bieden ze veel openbaar aan, echter achter de schermen is er nog veel meer te vinden. Wil je meer, bijvoorbeeld e-books, dan kan je al voor een klein bedrag (15 euro) per jaar lid worden van de KB nationale bibliotheek. Er wordt dan toegang geboden tot 150 digitale bronnen en heb je te allen tijde beschikking over o.a. wenschappelijke e-books, tijdschriften en internationale kranten.

Geschreven door Edwine Bos op 24-01-2020.