Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Memoires Michelle Obama, wachten op november

Ze schrijft ze echt, al moeten we er nog even op wachten. Het boekdeal wat Barack en Michelle allbei in maart 2017 met uitgeverij Penguin Random House sloten, resulteert dit jaar in ieder geval in één boek, Becoming, de memoires van Michelle. Het verschijnt naar verwachting op 13 november in 24 verschillende talen. Michelle noemt het auteurschap “een unieke en erg persoonlijke ervaring. Voor de eerste keer heb ik de ruimte om eerlijk na te denken over het onverwachte verloop van mijn leven. Ze hoopt dat haar verhaal anderen aanmoedigt om ‘te worden wie ze willen zijn’.” Ze vertelt in het boek onder meer over haar jeugd, hoe ze opgroeide in de South Side van Chicago en later studeerde aan de prestigieuze universiteit van Princeton, hoe ze haar eigen stem vond en de kracht ontwikkelde om die stem te gebruiken om anderen te helpen.

Becoming wordt het tweede boek van Michelle Obama. In 2012 werd American Grown gepubliceerd, een boek wat Michelle schreef over de groentetuin die ze bij het Witte Huis startte en waar regelmatig Amerikaanse kinderen in werkten met als doel ze bewustzijn over gezonde voeding bij te brengen. Over de biografie van Barack Obama is nog niets bekend. Barack publiceerde eerder twee boeken, in 1995 en 2006. Van beide uitgaves gingen destijds alleen in de VS al drie miljoen exemplaren over de toonbank.

De memoires van een (voormalig) presidentsvrouw, het lijkt haast een gewoonte in de VS. Sinds Lady Bird Johnson (vrouw van de 36ste president van de VS, Lyndon B. Johnson) in 1970 A White House Diary schreef, klommen alle presidentsvrouwen in de pen om hun memoires na te laten. Behalve Pat Nixon dan.

Geschreven door Marieke op 27-02-2018.