Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Nieuw boek Annet Schaap

Annet Schaap, illustrator en schrijfster van het succesvolle en prijswinnende kinderboek Lampje heeft een nieuw boek geschreven dat eerdaags verschijnt: De boom met het oor. Het verhaal is geïnspireerd op de pianocyclus ‘Schilderijententoonstelling’ van de Russische componist Modest Moessorgski. Het boek is geïllustreerd door Philip Hopman.

De boom met het oor gaat over een kleine jongen die niet kan wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. De mensen om hem heen hebben het echter te druk om naar hem te luisteren. Ook de dieren hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze hem over de hoogste boom in het park, waar een oor in zit dat echt luistert.

Schaap leerde van haar opa, een welbespraakte dominee, dat het belangrijk is om een verhaal goed te brengen. Met Lampje, haar debuut als schrijfster,is dat haar voor het eerst gelukt. Schaap kreeg op de schrijversvakschool veel complimenten. Dit zat haar uiteindelijk in de weg omdat ze hierdoor te veel van zichzelf verwachtte. Ze stopte met schrijven en ging illustreren. Schaap heeft in de loop der jaren zo’n 200 kinderboeken geïllustreerd, waaronder boeken van Francine Oomen. Schaap kon haar perfectionisme loslaten toen ze zich realiseerde dat dit slechts een stem in haar hoofd was waar ze niet naar hoefde te luisteren.

Geschreven door Johanna Kraakman op 06-05-2019.