Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

actueel

Spannende Boeken Weken

De Spannende Boeken Weken zijn gestart. In deze weken staat de thriller als vakantieboek centraal. In de vakantie lezen we meer boeken dan normaal, waarbij thrillers het meest worden gelezen. De Spannende Boeken Weken lopen tot en met 21 juni 2019. In die periode krijg je het geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt cadeau bij een besteding van € 12,50 of meer aan Nederlandstalige boeken.

Dolores Dolly Poppedijn is een psychologische thriller in de traditie van grootmeesters als Roald Dahl en Edgar Ellan Poe. Het boek gaat over een vrouw die na de dood van haar baby al haar tijd doorbrengt in een zelfgeschapen poppenkabinet. Tot ze ontdekt dat er verderop in de straat een baby is geboren…

Olde Heuvelt over het boek: ‘Mijn verhaal is een eerbetoon aan de klassieke Gothic stories uit de 18e en 19e eeuw, die nog echt het grote publiek konden shockeren. Tegenwoordig zijn we aan zoveel gewend geraakt door series, films en het nieuws, dat dat bijna niet meer gebeurt. Als ‘Dolores Dolly Poppedijn’ schokt, dan is mijn eerbetoon geslaagd.”

De schrijver won in 2015 als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award. Hij brak internationaal door met zijn thriller Hex. Dit boek is inmiddels in vele vertalingen verschenen. In Amerika is een televisieserie naar het boek in de maak.

Geschreven door Johanna Kraakman op 03-06-2019.