Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Koorts van Deon Meyer verfilmd

Koorts is de best verkochte roman van Deon Meyer en zal door Ed Hemming (kroonschrijver) als script voor de tv-serie geschreven worden. Het verhaal zal gaan over de relatie tussen een vader en zoon nadat 97 procent van de bevolking door koorts is weggevaagd..

Omschrijving van het boek: “Willem Storm en zijn zoon behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika – en de rest van de wereld – van een allesverwoestend virus. Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten.

Een groep uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden, maar zo zit Willem niet in elkaar. Wanneer het tot een schietpartij komt, blijkt niet Willem, maar de dertienjarige Nico het koelbloedigst.

Als Nico jaren later zijn memoires schrijft en terugkijkt op zijn leven, lezen we over de momenten waarop zijn hart werd gebroken, zijn loyaliteiten op de proef werden gesteld, en over zijn pijnlijkste herinnering: de moord op zijn vader”.

Bron: Hebban

Geschreven door Edwine Bos op 23-08-2019.