Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Luisterboeken steeds populairder

De week van het Luisterboek bestaat al sinds 2005. Toen nog in beheer van CPBN, echter sinds 2017 overgenomen door het online literatuurplatform Hebban.

Dat luisterboeken steeds meer terrein winnen is niet vreemd als je ziet hoeveel aanbieders er zijn. Luisterrijk, Luisterbieb, Storytel en ook Kobo biedt tegenwoordig luisterboeken aan. Dat het luisterboek steeds meer aan populariteit wint is niet vreemd. Dit komt vooral omdat je tijdens het luisteren naar een boek veel meer kunt doen. Van huishouden, tot sporten, tot werken of gewoon lekker in de zon met de oortjes in luisteren naar je eigen favoriete boek. Je drukke dagelijkse leven geeft je op deze manier toch nog de mogelijkheid om te blijven lezen als je er naast je volle agenda geen tijd meer voor hebt.

Zelf ben ik groot fan van alles wat boeken betreft. Naast papieren boeken, e-books en tijdschriften merk ik dat ik ook regelmatig een luisterboek luister. Ik merk dat het heel erg ontspannend is om tijdens het luisteren gewoon lekker iets simpels te doen als breien, waardoor je je heel goed kan focussen op het boek.

Geschreven door Edwine Bos op 16-08-2019.