Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Schrijversnieuwtjes

Binnenkort kunnen we een “lightversie” verwachten van het boek , van neuropsycholoog Erik Scherder. Hij heeft zijn boek herschreven op advies van André Rieu, die het boek met ‘buitengewone belangstelling’ las, maar het veel te technisch en wetenschappelijk vond. Scherder draagt de nieuwe versie van zijn boek op aan tipgever Rieu.

Waarschijnlijk in november verschijnt de roman Al jong op de vlucht voor apartheid van Dumani Mandela, in de Nederlandstalige uitgave. Dumani is een kleinzoon van Nelson Mandele. Hij studeerde politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en werkte als co-schrijver mee aan African Soul Talk: When politics is not enough. Ook schreef hij Rain on a sunny day. Ewoud van Hecke vertaald Al jong op de vlucht voor apartheid uit het Engels.

Vanaf 28 juni ligt het kinderboek Prinses Leentje in de winkels, geschreven door Babette van Veen. In 2014 publiceerde zij haar eerste boek, Hartenvrouw, over het isolement waar ze in raakte na haar scheiding en hoe eenzaam ze zich daarbij voelde.

Geschreven door Marieke op 10-05-2018.