Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Thriller Zoutelande verkoopt als een tierelier

De literaire thriller, geschreven door Linda van Rijn, lag woensdag voor het eerst in de winkel en vliegt als het ware winkels uit. In het boek al in de top 10 van de bestverkochte boeken en Middelburg staat. Manda Heddema van de koperen tuin uit Goes vindt het jammer dat het boek niet in de vakantie is verschenen. Het was een mooi boek geweest voor toeristen.
Het verhaal speelt zich af in een kustdorp. Eline van As die uitkijkt naar de vakantie in Zoutelande waar ze jaarlijks met haar twee vriendinnen, Lydia en Sasha naar toe gaat. Het valt Eline op dat Lydia wel aan rust toe is, en ook Eline zelf heeft een bewogen jaar achter de rug, dus kan wel wat ontspanning gebruiken.
Ze verblijven in een strandtent die Lydia samen met haar man Gert hebben overgenomen en op zich lijkt het te lukken met de rust en ontspanning.

Het is mooi weer, de vriendinnen maken lange strandwandelingen en de avonden zijn gevuld met lekker eten en wijn. Toch voelt Eline dat er iets niet klopt. Komt dat door het flirtgedrag van Gert of is er meer aan de hand? En wat heeft een recente verdrinking in Zoutelande ermee te maken? Tegen de tijd dat Eline er op een gruwelijke manier achter komt wat er speelt, zit ze er al middenin. En dan is het de vraag hoe ze hier zelf nog uitkomt.

Geschreven door Edwine Bos op 27-09-2019.