Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Veel bezoekers is niet het enige doel van de boekenbeurs in Vlaanderen

De boekenbeurs in Vlaanderen bereikte vorig jaar een dieptepunt met 120.000 bezoekers. Dat waren er ruim 17.000 dan het jaar daarvoor, terwijl in 2013/2014 nog aantallen van 155.000 bezoekers geteld werden.

Directeur Vé Bobbelijn vindt het niet zozeer het feit dat er minder bezoekers komen een zorgenkind. De beleving van de bezoekers op de beurs is belangrijker, dat maakt de beurs tot een succes of niet. Bobbelijn wil dat er meer betrokkenheid is tussen schrijver en lezer. Daarom zijn er dit jaar mogelijkheden ontwikkeld zoals bijvoorbeeld op de sofa, met een lekker kopje koffie een ‘meet en greet’ met je favoriete schrijver. Niet meer alleen de gesigneerde exemplaren alleen, maar ook het korte praatje zijn belangrijk..

Daan de hand van een grote enquête zal moeten blijken hoe de ervaring van de bezoeker is, en daaruit zal blijken hoe de invulling van de volgende beurs gerepresenteerd zal worden.

Vlaams Minister van Cultuur, Jan Jambon opende de 83e boekenbeurs en nam een cheque van 300.000 euro mee. Dit bedrag zal vanaf 2020 aan Literatuur Vlaanderen beschikbaar gesteld worden. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld om: “Vlaanderen in de wereld te profileren als een innovatieve topregio inzake cultuur.”

Geschreven door Edwine Bos op 30-10-2019.