Boekennieuws.

Nieuws, reportages en achtergronden uit de wereld van het boek

kort nieuws

Winnaarsboek

Anna Yilmaz, marine-korporaal en de winnares van de laatste editie van Heel Holland Bakt, presenteerde gisteren haar Winnaarsboek, veel lekkers van Anna bij haar werkgever, het ministerie van Defensie. Haar baas, vice-admiraal Rob Kramer zei dat hij er persoonlijk voor zou zorgen dat er in het kombuis van ieder marineschip een bakboek van Anna ligt, zodat er geen muiterij uitbreekt.

Het eerste exemplaar was voor minister van Defensie Ank Bijleveld. De bewindsvrouw vertelde dat ze het bakprogramma altijd al volgde, maar nu Anna meedeed met extra veel plezier had gekeken. “Ik ben trots op de manier waarop je Defensie hebt neergezet. Je liet zien dat er heel veel creativiteit in onze mensen zit. En jouw planmatige aanpak, schoon en netjes, hoort natuurlijk ook bij ons bedrijf.  

Haar Turks-Nederlandse achtergrond komt tot uitdrukking in haar recepten, maar ook de marine komt aan bod. Over het recept waarmee ze de audities doorkwam, schrijft ze bijvoorbeeld: “Dat had ik de week daarvoor op zee in mijn slaap bedacht. Dat gebeurt wel vaker bij me, dus ik kon het zó opschrijven in het boekje naast m’n bed.”

Geschreven door Johanna Kraakman op 31-05-2019.